Događanja 2017.godina

Siječanj

- nakon Božićnih i novogodišnjih blagdana i završenih zimskih školskih praznika vrijeme je za nastavak naših aktivnosti...

- 16.01.2017. održali smo javnu tribinu pod nazivom „Zašto i kako postati udomitelj“ u Vatrogasnom domu u Velikoj Mlaki. Odaziv građana je bio vrlo zadovoljavajući kao i zainteresiranost za udomiteljstvo.

- veliko HVALA gospodinu Goranu Krilčiću, predsjedniku UVDR-a Velika Gorica koji nam je puno pomogao u dogovoru o korištenju prostora i realizaciji javne tribine u Velikoj Mlaki kao i veliko HVALA DVD-u Velika Mlaka koji su nam ustupili na korištenje prostorije svojeg Vatrogasnog doma.

- 20.01.2017. naša udruga sudjelovala je u organizaciji i provedbi obilježavanja Dana mjesta Kuče na dan Svetog Fabijana i Sebastijana koji su zaštitnici mjesta Kuče.

- 24.01.2017. održana je edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica u sklopu programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“. Edukaciju nam je održala naša psihologinja Lidija Čivrak iz CZSS Velika Gorica.

- 28.01.2017. održana je grupa psihosocijalne podrške za udomitelje u sklopu programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“. Grupu podrške vodi naša Dragana Knezić, psiholog iz RCT-a Zagreb. Grupe psihosocijalne podrške održavamo u našim prostorijama u Staroj školi u Kučama.

Veljača

- započeli smo s aktivnostima iz našeg projekta „U susret stvarnom svijetu“ financiranom od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah.

- 04.02.2017. održana je 1. radionica u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“. Tematski je vezana uz upravljanje financijama i snalaženju mladih iz udomiteljskih obitelji u raspolaganju novcem. Radionicu smo nazvali „Ulazak u svijet financija“. Voditelj radionice je Ivan Brašić koji se potrudio našim mladima iz udomiteljskih obitelji približiti i objasniti na koji način podmiriti životne troškove i živjeti na normalan način bez dugova.

- uz dosta računanja i preračunavanja naši mladi su zaključili da je nemoguće preživjeti i sa minimalnom plaćom ali i sa prosječnom plaćom u Hrvatskoj. Možda bi im jedna iznadprosječna plaća bila dovoljna za pokrivanje svih obaveza u mjesecu...

- 11.02.2017. održana je 2.radionica pod nazivom „Ulazak u svijet financija“. Mladi su napravili svoju domaću zadaću, neki pismeno neki usmeno...ali svi su je napravili. Zaključili su da je jako teško živjeti i preživjeti četveročlanoj obitelji s dvije plaće...još je teže mladom čovjeku koji se tek zaposlio, živi kao podstanar i nema nikoga svoga na koga bi se mogao osloniti...Voditelj radionice Ivan bio je jako zadovoljan s mladima iz udomiteljskih obitelji koji su se trudili iznijeti svoja razmišljanja i sudjelovati u aktivnosti radionice.

- 18.02.2017. održali smo 1. radionicu na temu „Vođenje kućanstva i održavanje higijene“ u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“. Naše voditeljice radionice Mara Bucina, Nataša Kralj i Lucija Brašić upoznale su naše mlade iz udomiteljskih obitelji o važnosti održavanja higijene prostora kao i higijene osobnih stvari (odjeće i obuće).

- voditeljice radionice pokazale su mladima način razvrstavanja prljavog rublja po bojama, vrsti materijala i temperaturi pranja rublja.

- prva grupa mladih bila je zadužena za razvrstavanje i pranje bijelog rublja, druga grupa je bila zadužena za šareno rublje koje se pere na 60oC a treća grupa je bila zadužena za šareno rublje koje se pere na 40oC.

- voditeljice radionice pokazale su mladima kako se uključuje perilica rublja nakon namještanja željenih programa.

zbog vremenskog trajanja radionice mladi su uključili i oprali rublje koje se pere na kratkom programu pranja te nakon završetka programa pranja rublja isto i stavili sušiti na stalak za sušenje.

- za vrijeme pranja rublja, voditeljice radionice objasnile su i pokazale mladima kako i na koji način brže i kvalitetnije očistiti kupaonicu i održavati je čistom i urednom, kako organizirati i složiti sve higijenske potrepštine i objasnile im važnost održavanja higijene prostora u kojem živimo.

- 23.02.2017. održana je edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica u sklopu projekta „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“. Edukaciju -je održala psihologinja Lidija Čivrak.

- 25.02.2017. u sklopu programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ predviđene su četiri supervizije u prvoj godini programa. Ove subote održana je prva supervizija. U ovom programu nam je supervizorica Lovorka Brajković, specijalist kliničke psihologije iz Centra Sirius koji su nam suradnici u ovom projektu. Supervizija je ono što nama udomiteljima zaista treba, zadovoljni smo s izborom supervizorice i imamo velike koristi od održane supervizije.

- 25.02.2017. održana je 2. radionica na temu „Vođenje kućanstva i održavanje higijene“. Voditeljice radionice Mara, Nataša i Lucija okupile su mlade i djecu iz udomiteljskih obitelji te su razgovarali o važnosti održavanja higijene prostora kao i higijene osobnih stvari (odjeće i obuće).

- voditeljice radionice pokazale su mladima način slaganja rublja kao i glačanja rublja.

- mladi su razvrstali rublje koje treba složiti i rublje koje treba glačati te pristupili slaganju rublja. Nakon slaganja rublja mladi su naučili kako namjestiti temperaturu glačala i sami izglačali rublje.

- voditeljice radionice uputile su mlade na koji način je najbolje čistiti prostor te su mladi pristupili čišćenju prostorije udruge u Staroj školi u Kučama.

- mlade je najviše privlačilo pranje prozora a najmanje usisavanje i pranje podova. Voditeljice su morale djecu i mlade upozoriti na redoslijed radnji tj. da prvo treba ukloniti krupnije smeće i prašinu pa tek onda usisavati i prati prozore.

Ožujak

- nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...

- 04.03.2017. održali smo 1. radionicu „Kuhanje i priprema namirnica“ u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“. Voditelji radionice su Dubravko Kralj i Stjepan Brašić.

- mladi i djeca iz udomiteljskih obitelji okupili su se s voditeljima radionice te su razgovarali o važnosti pravilnog pripremanja namirnica i kuhanja.

- mladi su sami izabrali jela koja bi željeli naučiti pripremati i kuhati na 1. radionici kuhanja te su s velikom voljom slušali pravila i način pripreme namirnica te pristupili pripremi i kuhanju.

- voditelji radionica izvlačili su papiriće s imenima sudionika i jela koja kuhaju.

- mlade smo razdijelili u dvije grupe i svaka grupa je sa svojim voditeljem počela pripremu jela.

- voditelji su mlade uputili što trebaju raditi i nadgledali njihov rad. Mladi su vrlo zainteresirano i puni volje i elana kuhali i pripremali ručak te ispekli kolač za desert.

- kuhana jela su lijepo servirali po uzoru na TV natjecanja te uz sve pohvale ručak i pojeli.

- na 1. radionici jedna je grupa kuhala ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom a druga grupa je kuhala rižoto s lignjama. Za desert su uz Lucijinu pomoć napravili kolač od maka, popularne makice...

- nakon ručka mladi su počistili sve stolove i površine koje su koristili te oprali korišteno posuđe i pribor.

- 11.03.2017. održali smo i 3. radionicu „Vođenje kućanstva i održavanje higijene“ u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“.

- mladi i djeca iz udomiteljskih obitelji okupili su se s voditeljicama radionice te su razgovarali o važnosti održavanja higijene prostora kao i higijene osobnih stvari (odjeće i obuće).

- voditeljice radionice pokazale su mladima kako i na koji način mogu i trebaju održavati svoju obuću čistom i urednom.

- mladi su naučili kako oprati tenisice, kako postići prvobitnu bijelu boju startasica te kako pravilno očistiti cipele. Naučili su da soda bikarbona izvlači neugodne mirise iz obuće.

- voditeljice radionice uputile su mlade na koji način je najbolje čistiti kuhinjski prostor i zašto je jako bitno voditi brigu o čistoći i higijeni kuhinjskih ormara, hladnjaka i zamrzivača. Mladi su naučili kako pročistiti kuhinjski odvod pomoću sode bikarbone i limuna ili octa, kako očistiti kuhinjski pribor bez korištenja kemijskih sredstava.

- mladi su nastavili s čišćenjem prostorija udruge u Staroj školi u Kučama.

- 18.03.2017. u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“ održana je 1. radionica „Jačanje samopouzdanja“ za mlade iz naših udomiteljskih obitelji. Radionicu je vodila Dragana Knezić iz partnerske udruge – Rehabilitacijskog centra za stres i taumu iz Zagreba. Mladi iz udomiteljskih obitelji aktino su sudjelovali u radionici.

- 19.03.2017. pripremili smo i održali 2. radionicu „Kuhanje i priprema namirnica“ u sklopu projekta „U susret stvarnom svijetu“.

- i ovaj put su naši voditelji radionice Dubravko i Stjepan izvlačili svoje grupe i jela koja će kuhati.

- ovaj puta se kuhao grah s kobasicama, suhim mesom i tjesteninom te pohani pileći filei s restanim krumpirom i salatom. Mladi su nam pripremili i desert...palačinke s nutelom, pekmezom te zapečene sa sirom. Ručak je bio odličan, svi su uživali u njemu a nakon ručka moralo se počistiti sve radne površine i sve posuđe koje se koristilo.

- 21.03.2017. održali smo 1. radionicu s učiteljima i stručnim suradnicima u sklopu programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“. Ova radionica održana je u OŠ Vukovina. Voditelj radionice je opet naša Sandra Šipka iz RCT- a iz Zagreba. Učitelji su pokazali veliko zanimanje za temu današnje radionice „Motivacija za bolje učenje“ te su vrlo aktivno sudjelovali u radionici.

Travanj

-nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...

„U susret stvarnom svijetu“ - mladi i djeca iz udomiteljskih obitelji okupili su se s voditeljima radionice te su razgovarali o važnosti pravilnog pripremanja namirnica i kuhanja. Mladi su sami izabrali jela koja bi željeli naučiti pripremati i kuhati na radionici kuhanja te su s velikom voljom slušali pravila i način pripreme namirnica te pristupili pripremi i kuhanju. Voditelji su mlade uputili što trebaju raditi i nadgledali njihov rad. Mladi su vrlo zainteresirano i puni volje i elana kuhali i pripremali ručak te ispekli kolač. U sklopu istog projekta održane su i radionice „Vođenje kućanstva i održavanje higijene“ te „Jačanje samopouzdanja i motivacije“ predviđene za djecu i mlade iz udomiteljskih obitelji. Održana je i radionica „Upravljanje slobodnim vremenom“ kojom smo pokušali mlade iz udomiteljskih obitelji usmjeriti na pravilno i zanimljivo provođenje slobodnog vremena.

- završetak projekta obilježili smo završnim druženjem na kojem su nam djeca i mladi iz udomiteljskih obitelji pripremili mali domjenak s pripremljenim obrokom koji su sami skuhali i poslužili. Bilo je jako zanimljivo i zabavno. Djeca i mladi su nakon završenog druženja sama počistila i uredila prostoriju udruge u staroj školi u Kučama.

-u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti..

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica. Edukaciju je vodila Lidija Čivrak, psiholog.

- psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psiholog Dragana Knezić iz RCT-a opet je oduševila naše udomitelje i donijela im nova iskustva i načine kako se boriti sa svakodnevnim problemima i nedoumicama.

-i ovaj mjesec se puno radilo s našom djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. Održani su psihosocijalni grupni i individualni sastanci s djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. S djecom su radile Dragana Knezić i Sandra Šipka iz RCT-a Zagreb, psihologinje s dugogodišnjim iskustvom.

-u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica.

- započeta je suradnja s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu – Save a children, sudjelovali smo na edukaciji „Kulturalna osjetljivost i kulturalne kompetencije“ u sklopu projekta „Djeca izbjeglice i migranti u Hrvatskoj“ u organizaciji Save a children.

Svibanj

- održan je redoviti sastanak udruge.

- nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...naši projekti idu dalje...

- završili smo projekt „U susret stvarnom svijetu“ i predali izvješće o uspješno provedenim aktivnostima u Regionalnu zakladu za lokalni razvoj Zamah koja je financirala ovaj projekt.

- sudjelovali smo u radio emisiji „Dobre priče“ na City radiu te pokušali približiti slušateljima lijepe strane udomiteljstva kao i život jedne udomiteljske obitelji.

-u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica. Edukaciju je vodila Lidija Čivrak, psiholog.

- psihologinja Lovorka Brajković iz Centra Sirius provela je s našim udomiteljima još jednu superviziju u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“.

- nova iskustva našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psihologinja Dragana Knezić iz RCT-a.

- odrađeni su i psihosocijalni individualni susreti i razgovori udomitelja i psihologa Dragane Knezić.

-i ovaj mjesec se puno radilo s našom djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. Održani su psihosocijalni grupni i individualni sastanci s djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. S djecom su radile Dragana Knezić i Sandra Šipka iz RCT-a Zagreb, psihologinje s dugogodišnjim iskustvom.

-u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica. Obilježili smo međunarodni Dan obitelji u našem gradu djeljenjem letaka i informacija o udomiteljstvu našim sugrađanima.

Lipanj

- održan je redoviti sastanak udruge na kojem su dogovoreni detalji oko organizacije 9. redovite izvještajne skupštine udruge.

- 03.06.2017. održana je 9. redovita izvještajna skupština Udruge udomitelja „Toplo srce“ u Društvenom domu u Kučama.

- nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...

-u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica koju je vodila Lidija Čivrak, psiholog.

- nova iskustva našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psiholog Dragana Knezić iz RCT-a.

- dogovoreni su i odrađeni psihosocijalni individualni susreti i razgovori udomitelja i psihologinje Dragane Knezić.

- i ovaj mjesec se puno radilo s našom djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. Održani su psihosocijalni grupni i individualni sastanci s djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. S djecom su radile Dragana Knezić i Sandra Šipka iz RCT-a Zagreb, psihologinje s dugogodišnjim iskustvom. Djeca i mladi jako dobro prihvaćaju takav način rada sa psiholozima.

- u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica.

Srpanj

- održan je redoviti sastanak udruge.

- nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...naši projekti idu dalje...

- u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- obzirom da je ljeto i vrijeme godišnjih odmora, aktivnosti smo malo smanjili...

- održali smo psihocijalnu grupu podrške za udomitelje i razgovarali s psihologinjom Draganom Knezić iz RCT-a.

- individualno su savjetovani i naši udomitelji na razgovorima sa psihologinjom Draganom Knezić.

Kolovoz

- okupili smo se na redovitom sastanku udruge i nastavili sa svojim predviđenim aktivnostima...

- u sklopu projekta „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ odrađene su sve zamišljene i predviđene aktivnosti.

- iako je još uvijek vrijeme godišnjih odmora uspjeli smo organizirati psihocijalnu grupu podrške za udomitelje i razgovarali s psihologinjom Draganom Knezić iz RCT-a.

- održana je i edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica i savjetovanje s psihologinjom Lidijom Čivrak.

- superviziju nam je održala psihologinja Lovorka Brajković iz Centra Sirius.

- djeca i mladi iz udomiteljskih obitelji i ovaj mjesec su se družila s psihologinjama Draganom Knezić i Sandrom Šipka iz RCT-a Zagreb kroz grupne i individualne sastanke i razgovore te savjetovanja.

Rujan

- ponovo su nam stigle školske obaveze i brige...

- održan je redoviti sastanak udruge i napravljeni su novi planovi.

- sudjelovali smo na 10. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji koji je ove godine održan u Zagrebu, na Sljemenu gdje se okupilo oko 250 sudionika.

- nastavljamo s aktivnostima iz naših projekata...

- u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica koju je vodila Lidija Čivrak, psiholog.

- nova razmišljanja našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psihologinja Dragana Knezić iz RCT-a.

- i ovaj mjesec se puno radilo s našom djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. Održani su psihosocijalni grupni i individualni sastanci s djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. S djecom su radile Dragana Knezić i Sandra Šipka iz RCT-a Zagreb, psihologinje. Djeca i mladi jako dobro prihvaćaju takav način rada sa psiholozima.

- u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica.

Listopad

- održan je redoviti sastanak udruge.

- aktivnosti iz naših projekata se nastavljaju.

- u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- psihologinja Lovorka Brajković iz Centra Sirius odradila je s našim udomiteljima još jednu superviziju i osnažila naše udomitelje za daljnju svakodnevnu borbu s problemima i nedoumicama.

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica koju je vodila Lidija Čivrak, psiholog. Na edukacijama uvijek naučimo nešto novo i steknemo neko novo iskustvo.

- nova iskustva našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psiholog Dragana Knezić iz RCT-a.

- ovaj mjesec se puno radilo s našom djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. Prema planu i potrebama održani su psihosocijalni grupni i individualni sastanci s djecom i mladima iz udomiteljskih obitelji. S djecom su radile psihologinje Dragana Knezić i Sandra Šipka iz RCT-a Zagreb. Djeca i mladi jako dobro prihvaćaju takav način rada sa psiholozima i jako im se sviđa takva aktivnost.

- priveli smo kraju 1. godinu provedbe trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“. Pripremamo izvješća i nastavljamo s našim radom dalje.... 2. godina provedbe programa je započela.

- u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica.

- 24. listopada 2017. prisustvovali smo proslavi Dana UN-a u Gavelli u organizaciji UNHCR-a, UNICEF-a, IOM-a i WHO-a. Poseban dojam je na nas ostavila predstava „Nevidljivi“.

- kao i svake godine sudjelovali smo u organizaciji druženja udomitelja kojeg provodi CZSS Velika Gorica i Grad Velika Gorica. Članice Udruge donirale su kolače za druženje udomitelja te je udruga na druženju prezentirala svoj rad i aktivnosti.

Studeni

- održan je redoviti sastanak udruge.

- aktivnosti iz naših projekata se nastavljaju.

- kao gosti u emisiji „Imam problem“ na HRT 1 sredinom studenog promovirali smo udomiteljstvo kao najbolji način alternativne skrbi za djecu koja ne mogu odrastati u svojoj biološkoj obitelji.

- u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- neku vrstu zadovoljstva našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psiholog Dragana Knezić iz RCT-a.

- odrađeno je individualno savjetovanje udomiteljima s psihologinjom Draganom Knezić iz RCT-a Zagreb.

- u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica. Počeli smo s kreativnim radionicama i izradom božićnih ukrasa ua početak Adventa i promociju udomiteljstva u našem gradu.

- počinjemo s pripremama za naš već tradicionalan doček Svetog Nikole i priredbu koju već treću godinu organiziramo u partnerstvu sa Udrugom veterana domovinskog rata Velika Gorica. Velik doprinos kreativnim radionicama i pripremi priredbe daje Klub mladih Udruge udomitelja „Toplo srce“ koji svojim idejama i kreativnostima oduševljava nas udomitelje.

-održane su dvije supervizije u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji“ financiranom od strane Zagrebačke županije. Supervizije je vodila naša supervizorica psihologinja Lovorka Brajković iz Centra Sirius.

Prosinac

- održan je redoviti sastanak udruge.

- razvili smo jako dobru i kvalitetnu suradnju s UNICEF-om Hrvatska koji podržavaju i pomažu rad Udruge udomitelja „Toplo srce“.

- aktivnosti iz naših projekata se nastavljaju.

-u sklopu trogodišnjeg programa „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“ nastavljene su redovite aktivnosti u skladu sa planom aktivnosti...

- nova iskustva našim udomiteljima donijela je psihocijalna grupa podrške za udomitelje i psiholog Dragana Knezić iz RCT-a.

- odrađeno je individualno savjetovanje udomiteljima s psihologinjom Draganom Knezić iz RCT-a Zagreb.

- održana je redovita edukacija za udomitelje u CZSS Velika Gorica koju je vodila Lidija Čivrak, psiholog.

- u sklopu projekta „I mi želimo ljubav i obitelj“ nastavljamo s redovitom promocijom udomiteljstva u našem gradu Velika Gorica. Kreativne radionice su dale prelijepe rezultate, ukrasi su pripremljeni, promocija udomiteljstva u našem gradu je odrađena.

- kroz projekt „Sv. Nikola nas daruje“ financiran od strane Grada Velike Gorice organizirali smo i pripremili tradicionalnu priredbu „Sv. Nikola nas daruje“ u suradnji s Udrugom veterana domovinskog rata Velika Gorica. Priredbi je prisustvovalo oko 120 djece iz udmiteljskih obitelji, djece hrvatskih branitelja i djece izvođača programa. Puno smijeha na dječja lica je izazvao mađioničar Leon kao i pjesma i ples djece i mladih iz KUD-a „Velika Mlaka“. Zelena vilenjakinja je djecu posebno razveselila balonima te su djeca nestrpljivo dočekala Svetog Nikolu koji je stigao u pratnji Krampusa. Krampus je bio dobar i nije dijelio djeci šibe već bombone. Svako dijete je dobilo svoj veliki slatki poklon paket te su se sva djeca i odrasli počastili na malom prigodnom druženju nakon priredbe. Veliki dio posla oko organizacije priredbe odradio je Klub mladih Udruge udomitelja „Toplo srce“. Dogovorena je daljnja suradnja s Udrugom veterana domovinskog rata u organizaciji tradicionalne priredbe za iduću godinu.

- HVALA Gradu Velika Gorica i HVALA Svetom Nikoli koji su razveselili našu djecu iz udomiteljskih obitelji!

- održane su dvije supervizije u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta udomiteljskih obitelji“ financiranom od strane Zagrebačke županije. Supervizije je vodila naša supervizorica psihologinja Lovorka Brajković iz Centra Sirius.

- 20. prosinca 2017. sudjelovali smo na radnom sastanku Vlade RH i UNICEF-a u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova a dan kasnije smo sudjelovali na Okruglom stolu s temom "Alternativni oblici skrbi za maloljetnike bez pratnje" u organizaciji Rehabilitacijskog centra za stres i traumu iz Zagreba.

- održana je Redovita izvještajna skupština Udruge na kojoj je donesen Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu.

- krajem mjeseca organizirali smo već tradicionalno Božićno druženje udomiteljskih obitelji.

SRETAN BOŽIĆ I SRETNA 2018. GODINA !