Događanja 2015.godina

Siječanj

– održali smo redoviti sastanak članova udruge na kojem je dogovoren početak uskršnjih radionica već u veljači.

- 08.01.2015. godine postali smo punopravni član Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece. Kao punopravni članovi Foruma želimo promovirati kvalitetno udomiteljstvo koje je jedini odgovarajući način alternativne skrbi za djecu kao i za starije osobe koje iz bilo kojeg razloga ne mogu živjeti u biološkoj obitelji. Pokušati ćemo utjecati na javne politike i izmjene zakona i pravilnika vezanih za udomiteljstvo kao i širiti mrežu udruga udomitelja u Republici Hrvatskoj.

- Kao član Foruma za kvalitetno udomiteljstvo sudjelujemo u projektu Udruge Sirius pod nazivom „Osnaživanje udomiteljskih udruga“ koji će trajati od 01.01.2015. do 28.02.2016. godine. U projektu je osim Foruma partner i Centar za civilne inicijative Zagreb.

- 15.01. i 16.01. predsjednica udruge je prisustvovala radnom sastanku sa predstavnicima Udruge Igra iz Zagreba te stručnim djelatnicima centara za socijalnu skrb RH, Dječjih domova, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Odgojnog zavoda u Turopolju vezano uz novi projekt pod nazivom „StanKO“ za rješavanje stambenog pitanja mladih koji izlaze iz alternativne skrbi,kojim se aplicira na EU fondove.

- 20.01.2015.godine započeli smo online potpisivanje peticije za priznavanje prava iz radnog odnosa udomiteljima.

Veljača

- održali smo redoviti sastanak članova udruge.

- 04.02. održan je radni sastanak Zagovaračke mreže za izlazak mladih iz alternativne skrbi u sklopu projekta „Care a net“ u kojem sudjelujemo uz Forum za kvalitetno udomiteljstvo, udrugu Igra iz Zagreba, udrugu Cinaz iz Zadra, RCT Zagreb i Mrežu mladih Hrvatske a vezano uz izmjene politika vezanih za mlade koji izlaze iz alternativne skrbi.

- 14.02. nam je posebno pozitivan i sretan dan. U Staroj školi u Kučama gdje naša udruga koristi prostoriju konačno je uređena električna instalacija te se sada možemo koristiti prostorijom bez straha da će doći do požara uslijeg neispravnih el.instalacija. HVALA gradu Velika Gorica koji je reagirao na naše dopise i riješio problem.

- 22.02. podijelili smo našim članovima pakete s proizvodima koje nam je donirao Alufix. HVALA Alufixu koji je pokazao da cijene rad nas udomitelja te da i udomitelji mogu dobiti donaciju što je vrlo rijedak slučaj jer donacije uglavnom dobivaju dječji domovi.

- 24.02. na sastanku s dogradonačelnikom Velike Gorice gospodinom Ervinom Kolarcem dogovorena suradnja u sklopu projekta „Care a net“ te podrška Zagovaračkoj mreži za izlazak mladih iz alternativne skrbi.

- 27.02. preuzeli smo u sjedištu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo u Ivancu poklon bonove DM – a. Ovom prekrasnom donacijom je DM darovao našu udomljenu i biološku djecu s 250,00 kn na poklon karticama. Prilikom preuzimanja poklon kartica poklonili smo predstavnici DM – a sliku koju su izradila naša udomljena i biološka djeca.

HVALA našem DM-u !!!!- Dogovor oko sastanka sa predstavnicima Ministarstva socijalne politike i mladih vezano uz promjene u Zakonu u udomiteljstvu.

- Provođenje peticije za priznavanje svojstva osiguranika po propisima o mirovinskom osiguranju a po osnovi obavljanja udomiteljstva.

- Sastanak sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo vezano uz projekte koje zajedno provodimo.

- Održali smo 4 Uskršnje radionice udomiteljskih obitelji.

Ožujak

- održali smo redoviti sastanak članova udruge na kojem smo dogovorili da održimo još tri radionice za izradu uskršnjih košarica i ukrašavanje jaja te dogovorili koja pitanja će postaviti naša predstavnica na sastanku u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

- Na današnjoj radionici smo pripremili pravo iznenađenje i veselje...podijelili smo našim klincima poklon kartice DM –a. DM je razveselio i darivao 37 udomljene i biološke djece s područja grada Velike Gorice . HVALA našem DM- u. Svi smo se proveselili i isplanirali kupovinu a uspjeli smo i napraviti nešto ukrasa. Dogovorili smo da složimo poklon pakete za naše udomitelje starijih osoba i njihove štićenike te da ih obiđemo i darujemo.

- Tajnik naše udruge Ivan Brašić sudjelovao je 05.03.2015. na predavanju „Osnove financija za organizacije civilnog društva“ u Velikoj Gorici.

- Složili smo pakete za naše starije štićenike i udomitelje starijih osoba.

- 07.03. obišli smo naše udomitelje starijih osoba i njihove štićenike. Svi su se razveselili paketima te nas lijepo ugostrili.

- 16.03. održali smo još jednu radionicu i polako dovršavamo naše ukrase.

- 20.03. prisustvovali smo sastanku Foruma za kvalitetno udomiteljstvo te nakon njega i pradavanju o Strateškom planiranju u organizaciji Udruge Sirius i Centra za civilne inicijative. Bilo nam je jako zanimljivo i vrlo poučno.

- 24.03. je predsjednica naše udruge Helena Brašić na sastanku s dogradonačelnikom Velike Gorice gospodinom Ervinom Kolarcem i predstavnicama Rehabilitacijskog centra za stres i traumu (Draganom Knezić i Eminom Horvat) dogovorila suradnju i podršku grada Velike Gorice u pomoći mladima na izlazu iz alternativne skrbi pri daljnjem obrazovanju, rješavanju stambenog pitanja i socijalnom uključivanju u sklopu Care a net projekta. Dogradonačelnik grada Velike Gorice gospodin Ervin Kolarec pokazao je veliko zanimanje za problem mladih koji izlaze iz alternativne skrbi i obećao pomoć i suradnju.

- Tajnik naše udruge Ivan Brašić prisustvovao je predstavljanju Zakona o udrugama u Velikoj Gorici.

- 25.03.2015. predsjednica udruge Helena Brašić prisustvovala je sastanku u Ministarstvu socijalne politike i mladih koji je inicirao Forum za kvalitetno udomiteljstvo. S predstavnicama MSPM je dogovoreno da se Forum aktivno uključi u izradu plana profesionalizacije udomiteljstva te da će idući sastanak biti za mjesec dana. Tom prilikom smo predali oko 3000 potpisa koje smo prikupili u gotovo cijeloj RH za priznavanje prava udomiteljima iz radnog odnosa.

- 28.03. i 29.03. organizirali smo dijeljenje naših ručno izrađenih uskršnjih košarica o ukrašenih pisanica našim sugrađanima u Velikoj Gorici. Djeca iz udomiteljskih obitelji su bila vrlo aktivna i brzo su podijelila našim oduševljenim sugrađanima svoje radove.

Travanj

- održali smo redoviti sastanak članova udruge i dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi kroz mjesec travanj.

- 01.04. su djeca iz udomiteljskih obitelji išla u kino i gledali film „Kod kuće“ a nokon kina smo zajedno otišli u McDonalds na malo druženje. Kao i prošle godine, odlaskom u kino i u McDonalds počastio nas je velikogorički ogranak HSLS povodom uskršnjih blagdana. Hvala HSLS – u na tako lijepoj i humanoj gesti kao i pokazivanju zanimanja za udomiteljstvo. Hvala gospodinu Mariu Šipušiću, gospođi Korneli Paunović, gospodinu Zdenku Zagorcu te Dori i Katarini Vugrinović na ugodnom druženju. Djeca iz udomiteljskih obitelji su tom prigodom poklonila predstavnicima HSLS –a veliku pisanicu i čestitku koje su sami izradili.

- 02.04. djeca iz udomiteljskih obitelji su sa svojim udomiteljima posjetili dogradonačelnika Velike Gorice gospodina Ervina Kolarca i pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti gospodina Zvonka Kunića te im predala uskršnje darove – velike pisanice i čestitke koje su sami izradili. Gospodin Kolarec i gospodin Kunić su udomiteljske obitelji lijepo ugostili te s djecom pričali o temama zanimljivim djeci a s udomiteljima o problemima koji muče udomitelje. Predstavnici grada Velike Gorice obećali su udomiteljima kao i djeci pomoć i podršku te zaželjeli sve najbolje povodom Uskrsa.

- 02.04. djeca iz udomiteljskih obitelji su sa svojim udomiteljima posjetili i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica gdje ih je primila ravnateljica centra gospođa Marija Žirović i socijalna radnica Mirjana Cerovski. Gospođa M. Žirović i gospođa M. Cerovski su razgovarale s udomiteljima i dodirnule se ozbiljnijih tema, problema u udomiteljstvu a s djecom se našalile. Djeca su tom prigodom darivala ravnateljicu centra velikom pisanicom koju su sama izradila na radionicama.

SRETAN USKRS !!!!!!- Predsjednica udruge Helena Brašić sudjelovala je na Okruglom stolu u sklopu projekta „Care a net“ na temu Unapređenje politika socijalnog stanovanja za mlade iz alternativne skrbi. Na okruglom stolu je bilo puno prijedloga kako pomoći mladima pri izlasku iz alternativne skrbi u rješavanju stambenog pitanja te je puno pitanja upućenih predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih. Dalje se nastavlja aktivan rad Zagovaračke mreže za izlazak mladih iz alternativne skrbi.

- Izašao je iz tiska novi broj časopisa „Sretno dijete“.

- Predstavnica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo je ušla u radnu skupinu za unapređenje udomiteljstva u Republici Hrvatskoj.

- Naša dogovorena skupina – Helena, Nataša i Ivan vrijedno radi na izradi novog Statuta koji se mora napraviti prema novom Zakonu o udrugama.

- Dogovoreno je da se na radionici naprave srca sa dječjim porukama o obitelji.

Svibanj

- održan redoviti sastanak članova udruge na kojem je dogovorena radionica za izradu srca od kartona na koja ćemo ljepiti dječje poruke o obitelji a naknadno će se dogovoriti način izlaganja i dijeljenja sugrađanima.

- Napravili smo 140 srca i na njih naljepili dječje poruke što za njih znači obitelj.Ovo je samo dio dječjih poruka :

OBITELJ je ljubav i kad smo svi zajedno.(6 godina)

OBITELJ je kada zajedno rješavamo probleme ako ih ima.(15 godina)

OBITELJ je doživotno razumijevanje bez obzira što se dogodilo.(18 godina)

OBITELJ je sve!(19 godina)

OBITELJ je kada me vole i brinu za mene i jako je dobra.(8 godina)

OBITELJ je ljubav i sigurnost!(17 godina)

OBITELJ je pažnja, zaštita, sigurnost, ljubav i odgoj.(19 godina)

OBITELJ je zajedništvo, poštenje i svetinja.(16 godina)

OBITELJ je najvažnija u životu.(14 godina)

OBITELJ je sreća i veselje.(12 godina)

OBITELJ te voli, brani i pomaže ti.(13 godina)

OBITELJ je sreća i bogatstvo...najsjajnije zlato! (17 godina)

OBITELJ je ljubav, sreća, veselje, nešto posebno...dala bih sve za obitelj! (13 godina)

OBITELJ je ljubav i normalan život...moja teta, striček i seke! (13 godina)

OBITELJ je sve na svijetu! (14 godina)

OBITELJ je za mene kada sam sretan! (11 godina)

OBITELJ je zajedništvo,oslonac, potpora i spoznaja da nikada nećeš biti sam u životu.(18 godina)

OBITELJ je zajednica, sigurnost u životu i oslonac.(15 godina)

OBITELJ je Stjepan i ja! (5 godina)

OBITELJ je Lea, Marija, baba i dida! (4 godine)

OBITELJ je sve što mi se najbolje desilo u životu.(10 godina)

OBITELJ je nešto posebno. U njoj su ljudi koje voliš, poštuješ i cijeniš. Za svudjecu je posebna i potrebna i ona je tu da bi svi bili sretni! (13 godina)

OBITELJ su ljudi koji te uvijek i bezuvjetno vole.(16 godina)

OBITELJ su mama, tata, braća i sestre.Obitelj je zajednica stvarana na temeljima od ljubavi,razumijevanja i tolerancije.(16 godina)

OBITELJ poštujem, ljubim i čuvam i želim da i oni mene vole i čuvaju, da im pomažem. Meni je obitelj najvažnija zato što ne mogu bez njih nikada neću moći.(14 godina)

OBITELJ su oni koji ti daju jesti kada si gladna.(8 godina)

OBITELJ te jako voli.(7 godina)

OBITELJ je sreća, radost, ljubav,dobrota, brižnost i sve lijepo i dobro što se može dogoditi u životu. Prava obitelj se može imati samo dva puta – jednom kada tvoji roditelji osnuju obitelj a drugi put kada je ti osnuješ.(16 godina)

OBITELJ ne može imati svatko. Samo oni koji imaju sreće imaju obitelj.(10 godina)

OBITELJ ti daje sobu i lijepu odjeću. U obitelji se možeš igrati.( 8 godina)

15.05. SRETAN VAM DAN OBITELJI !!!!!!- 16.05. podijelili smo naša srčeka sa dječjim porukama što za niih znači obitelj. Naši sugrađani su se jako razveselili dječjim porukama i srcima koje smo im poklonili.

- 18. 05. i 19.05. dvije naše članice – Nataša i Helena sudjelovale su na tečaju Marte Meo – prirodne potpore djeci i mladima bez roditelja koji je držala gospođa Hildegard Rausch te je pokušala našim udomiteljicama i stručnim radnicima približiti udomiteljstvo po Marte Meo programu koji se provodi u velikom djelu svijeta. Naš zaključak je da je to zaista u svijetu jako dobro provedeno ali da je udomiteljstvo u Hrvatskoj još jako daleko od takvih programa. Iskustvo je jako pozitivno i hvala Akademiji za razvojnu rehabilitaciju na pozivu te se nadamo i daljnjoj suradnji.

- 25.05. Forum je na natječaju dobio prostor u Zagrebu na korištenje što će nama članicama pojednostavniti rad i aktivnosti.

Lipanj

-u mjesecu lipnju smo već od samog početka počeli radno i s puno obaveza.

-Početkom mjeseca lipnja održana je Redovita izborna skupština Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece čiji smo redoviti i punopravni članovi.Na skupštini su birana nova tijela upravljanja te je za predsjednicu ponovno izabrana Mladenka Ravenski dok su za dopredsjednice izabrane Helena Brašić i Claudia Juranić Klarić. Novoizabrane su odlučile vrlo ozbiljno nastaviti s radom i aktivnostima Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece čije su članice 12 udruga udomitelja iz 11 županija RH.

-isti dan,05.06.2015. nakon održane skupštine sudjelovali smo na edukaciji o Strateškom planiranju u sklopu projekta „Osnaživanje udruga udomitelja“ kojeg provodi Centar Sirius u partnerstvu s našom Udrugom udomitelja „Toplo srce“ , Udrugom udomitelja „Nada“ iz Ivanca te Centrom za civilne inicijative iz Zagreba. Savladali smo i naučili puno bitnih stvari za rad i funkcioniranje udruge.

-sredinom mjeseca sudjelovali smo na dvodnevnoj edukaciji „Pisanje projekata i fundraising“ održanoj u Ivancu 13.06. i 14.06.2015. na kojoj nam je gđa Mirela Despotović iz CCI približila i objasnila načine pisanja projekata. Nakon ove edukacije možemo još bolje i sigurnije nastaviti pisati projekte naše udruge. Gđa Mirela nam je otkrila nove načine prikupljanja sredstava te načine pristupanja potencijalnim donatorima i sponzorima.

-našoj djeci je došao i zadnji dan škole te smo kao i svake godine pripremili druženje pod nazivom „Zadnji dan škole“. Djeca iz udomiteljskih obitelji kao i udomitelji su se opustili i proveselili uz velike količine mesa s roštilja, hamburgere, sokove, kolače i kavu te nam ni kiša nije mogla pokvariti raspoloženje.

Srpanj

-početkom mjeseca 03.07. i 04.07.2015. godine sudjelovali smo na dvodnevnoj edukaciji „Kvalitetno pisanje projekata“ u Ivancu u sklopu projekta „Osnaživanje udruga udomitelja“ kojeg provodi Centar Sirius u partnerstvu s našom Udrugom udomitelja „Toplo srce“ , Udrugom udomitelja „Nada“ iz Ivanca te Centrom za civilne inicijative iz Zagreba. Savladali smo i naučili puno bitnih stvari za osmišljavanje i pisanje novih projekata.

-sudjelovali smo na Završnoj konferenciji projekta „Care@net - Zagovaračke mreže za izlazak mladih iz alternativne skrbi“ održanoj u Kući Europe u Zagrebu 10.07.2015. Projekt je provodio Rehabilitacijski centar za stres i traumu iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom „Igra“ iz Zagreba i Udrugom „Cinaz“ iz Zadra. Ponosni smo što smo kao suradnici bili dio tog projekta. Naša predstavnica na svim radnim sastancima i u lobiranju u našem Gradu Velikoj Gorici bila je predsjednica Udruge udomitelja „Toplo srce“ gđa Helena Brašić. Rezultati projekta su vrlo optimistični jer u našem gradu Velikoj Gorici su čelne osobe pokazale veliko zanimanje za pomoć mladim osobama koje izlaze iz alternativne skrbi u lakšem rješavanju stambenog pitanja kao i zapošljavanju te socijalnom uključivanju mladih u život lokalne zajednice. Najviše interesa kao i pomoć mladima obećali su i pokazali naš dogradonačelnik Ervin Kolarec i pročelnik za društvene djelatnosti Zvonko Kunić.

-i dalje smo jako aktivni i pišemo projekte za obajvljene natječaje...ne odustajemo i odlučili smo i godišnji odmor provesti djelomično radno!

Kolovoz

-organizirali smo edukaciju „Monitoring, evaluacija i administrativno poslovanje udruge“ u sklopu projekta „Osnaživanje udomiteljskih udruga“ Centra Sirius, CCI - a, Udruge udomitelja „Toplo srce“ i Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca. Edukacija je održana 08.08.2015.godine u našim prostorijama u Staroj školi u Kučama. Svi sudionici edukacije oduševljeni su našim Turopoljem i našom starom, drvenom školom u kojoj koristimo prostor za rad udruge.

-22.08.2015.godine održali smo Redovitu izvještajnu i izbornu skupštinu udruge na kojoj je prihvaćen novi Statut udruge te izabrano vodstvo udruge. Za predsjednicu udruge je ponovno izabrana Helena Brašić, za dopredsjednike udruge su izabrani Ivan Brašić i Mara Bucina te je za tajnicu izabrana Nataša Kralj.

-iako je vrijeme godišnjih odmora, nastavili smo radno...prisustvovali smo preuzimanju prostora u Zagrebu, A.Bauera 28 koji će se koristiti za rad ureda Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece čiji je član naša udruga a naša predsjednica je i dopredsjednica Foruma.

-31.08.2015.godine preuzeli smo na sebe obavezu čišćenja i uređivanja prostora u Zagrebu predviđenog za rad Info centra Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece. Naši članovi – Helena, Nataša, Ivan i Dubravko sve su očistili i uredili. Hvala!

Rujan

-ponosni smo što smo članovi Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i kao takvi smo prisustvovali preuzimanju automobila Škode Fabie kojeg je Auto Zubak poklonio Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece. Svečano preuzimanje je održano 05.09.2015.godine u prostoru Auto Zubaka u Zagrebu. Dogovoreno je da će automobil koristiti sve udruge članice Foruma prema svojim potrebama. HVALA Auto Zubak!

-10.09.2015.godine sudjelovali smo na radnom sastanku u Ministarstvu socijalne politike i mladih u Zagrebu na kojem su osim predstavnika udruga i MSPM bili prisutni predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i predstavnici Ministarstva financija. Tema sastanka je bila dogovor i osmišljavanje načina profesionalizacije udomiteljstva te smo tom prigodom u MSPM predali sakupljene potpise podrške udomiteljima za ostvarivanje prava iz radnog odnosa.

-i ove godine, kao i prijašnjih godina, sudjelovali smo na Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji.

-8. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji održan je u Selcu. U ranim jutarnjim satima 19.09.2015. godine je krenuo autobus „Pegy prijevoz“-a sa 36 velikogoričana prema Selcu. Proveli smo predivan dan, pun kupanja i uživanja na plaži. Iako smo osigurali 150 sendviča za put, nismo odbili ručak koji su nam priredili zaposlenici doma „Izvor“ iz Selca. Grah je bio za svaku pohvalu i možemo se samo lijepo zahvaliti gospodinu Nikici Sečenu i svim njegovim zaposlenicima koji su nas tako lijepo ugostili. Posebna zahvala Udruzi „Damdom“ iz Primorskogoranske županije koja je organizirala doček svih udomiteljskih obitelji. Lijepo su nas dočekali s kavom, sokovima i fritulama a gđa Claudia Juranić Klarić je organizirala zabavu uz klaunove na igralištu transformiranog doma „Izvor“ u Selcu. Ostale su lijepe uspomene i iščekivanje novog, 9. po redu Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji koji će se možda održati u našem velikogoričkom kraju.

-posebnu zahvalu upućujemo našem Gradu Velika Gorica jer bez njihove financijske pomoći ne bismo mogli otputovati u Selce kao i RBA koji je donacijom pomogao Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece u organizaciji susreta. Najveći dio troškova ipak su platili sami udomitelji koji su uvijek spremni sudjelovati u svim našim akcijama i druženjima.

-prisustvovali smo edukaciji o Osnivanju zadruga u organizaciji Centra za civilne inicijative.

-opet smo bili jako aktivni i bili na dvodnevnoj edukaciji u Ivancu. 26.09.2015. i 27.09.2015. godine prisustvovali smo edukaciji na temu „Volonterstvo“ “ u sklopu projekta „Osnaživanje udomiteljskih udruga“ Centra Sirius, CCI, Udruge udomitelja „Toplo srce“ i Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca te naučili kako uključiti volontere u projekte i život lokalne zajednice.

Listopad

-početkom mjeseca, 05.10.2015. prisustvovali smo otvorenju Ureda Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece u Zagrebu, A. Bauera 28. U uredu će biti zaposlen mladić koji je odrastao u alternativnoj skrbi te se planira u sklopu istoga napraviti i Info centar o udomiteljstvu.

-17.10.2015. u našim prostorijama u Staroj školi u Kučama održana je radionica za djecu iz udomiteljskih obitelji „Kako lakše i bolje učiti“ te za udomitelje radionica „Psihosocijalna pomoć i podrška udomiteljima“ u sklopu projekta „Osnaživanje udomiteljskih udruga“ Centra Sirius, CCI, Udruge udomitelja „Toplo srce“ i Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca. Gđa Vlasta Lukačević, prof. Psihologije dala nam je puno praktičnih savjeta kako se lakše boriti s problemima koji prate udomiteljstvo dok su Nika i Tena iz Centra Sirius otkrile čarobne formule za lakše učenje našim klincima iz udomiteljskih obitelji.

-osnovali smo KLUB MLADIH Udruge udomitelja „Toplo srce“...klub mladih će okupljati mlade iz udomiteljskih obitelji i provoditi aktivnosti prema svojem planu rada. Sretno Klub mladih!

-21.10. nam je stvarno sretan dan...objavljeni su rezultati natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih...prošla su nam dva projekta – „Pomozi mi danas za moje bolje sutra“ – pomoć u učenju i savladavanju školskog gradiva za šestero osnovnoškolskih klinaca u partnerstvu s Udrugom udomitelja „Nada“ iz Ivanca te „Care@net - mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci“ u partnerstvu s Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu iz Zagreba i CZSS Vrbovec. Imati ćemo jako puno posla i već se sada jako veselimo tom poslu i aktivnostima.

-28.10.2015. godine prisustvovali smo Završnoj konferenciji o udomiteljstvu u sklopu projekta „Osnaživanje udomiteljskih udruga“ Centra Sirius, CCI, Udruge udomitelja „Toplo srce“ i Udruge udomitelja „Nada“ iz Ivanca. Brojni gosti – stručni djalatnici iznijeli su pozitivan stav o korisnosti transformacije dječjih domova u Centre za podršku udomiteljskim obiteljima.

-29.10.2015.godine održano je već tradicionalno druženje udomitelja u organizaciji Centra za socijalnu skrb Velika Gorica i grada Velike Gorice u restoranu Phoenix u Starom Čiču. Članice naše udruge pripremile su puno finih kolača i servirale ih gostima. Sve pohvale Maci (Mari ),Heleni, Nataši, Božici, Mirjani, Ružici, Mari, Štefici i Branki koje su donirale fine kolače!

-hvala našem CZSS Velika Gorica i gradu Velika Gorica koji nas svake godine okupe i počaste u restoranu Phoenix!

-počeli smo s našim radionicama božićnih ukrasa jer vrijeme brzo leti i blagdani se približavaju...prva Božićna radionica održana je 31.10.2015.godine...započeli smo s izradom ukrasa...prve su na redu kuglice za bor!

Studeni

-sretni smo i ponosni jer je RBA prepoznala naše aktivnosti i naš rad te su počastili naše klince odlaskom u kino na premijeru animiranog filma „Mali princ“.

-03.11.2015. okupili smo se ispred CineStara u Avenue Mallu i klinci su se na vrijeme uputili na projekciju filma. Udomitelji su ih strpljivo čekali na kavici...bilo je super i hvala sponzorima!

-06.11.2015. održali smo još jednu Božićnu radionicu i izradili jako puno lijepih ukrasa. Nismo ni znali da smo toliko kreativni...

-15.11.2015. nastavili smo sa svojim kreativnim radionicama i napravili puno lijepih svjećanjaka od starih bočica i špage, konaca, osušenih naranđi, šljokica i drugih ukrasa...

-16.11.2015.godine održan je prvi sastanak projektnog tima u sklopu projekta „Pomozi mi danas za moje bolje sutra“. U fazi smo raspisivanja natječaja za zapošljavanje asistenta za pomoć u učenju...

-20.11.2015.godine opet smo se kreativno družili i napravili brdo božićnih ukrasa...hvala stričeku Dubravku i stričeku Iveku koji su nam pripremili drva koja smo ukrašavali i radili božićne aranžmane.

-dogovorili smo promociju udomiteljstva uz podjelu naših ručno izrađenih ukrasa našim sugrađanima za 28.11.2015. ispred Tržnog centra u Velikoj Gorici.

-prema već prije dogovorenom našli smo se 28.11.2015.godine pred Tržnim centrom u Velikoj Gorici u ranim jutarnjim satima – oko 10 sati i našim sugrađanima podijelili naše ručno izrađene božićne ukrase uz promotivne letke o udomiteljstvu. Oduševila nas je zainteresiranost naših sugrađana za udomiteljstvo.

-iduća promocija udomiteljstva u našem gradu dogovorena je za 12.12.2015. godine.

Prosinac

-uvijek smo imali jako dobru suradnju s našim lokalnim medijima pa smo zahvaljujući tome imali promociju udomiteljstva na našoj lokalnoj postaji City Radiu i u VG danas.

-04.12.2015.naša je predsjednica gostovala na City radiu i u razgovoru s voditeljicom S. Majstorović promovirala udomiteljstvo djece i starijih osoba te upoznala slušateljstvo s načinom kako postati udomitelj i što uopće znači biti udomitelj.

-organizirali smo i održali priredbu dočeka Svetog Nikole u partnerstvu s Udrugom žena „Kuče“ u Društvenom domu u Kučama 06.12.2015. Bio je odličan odaziv djece i roditelja te je Sv.Nikola imao pune ruke posla dok je darivao 80 –tak klinaca. Krampus je ove godine bio pristojan i umjesto šiba djeci je dijelio bombone...

-aktivni smo i svuda nas ima pa se za nas čuje i izvan Velike Gorice. Zahvaljujući našoj aktivnosti pozvani smo na suradnju za snimanje emisije „Vita jela zelen bor“ na temu udomiteljstva djece kao i na gostovanje u emisiji na HRT 1.

-prilog o udomiteljstvu djece snimljen je u obitelji naših članova, obitelji Nataše i Dubravka Kralj...bilo je baš super i zanimljivo! Obitelj Kralj potrudila se na jedan posebno zanimljiv način približiti javnosti pojam udomiteljstva, potaknuti javnost da počne malo više razmišljati o udomiteljstvu i promovirati rad naše udruge.

-kao gost u studiju u emisiji „Vita jela zelen bor“ bila je naša predsjednica, Helena Brašić koja je uz predstavnicu MSPM gđu Dubravku Marušić upoznala javnost o potrebi za većim brojem kvalitetnih udomitelja kao i o vrlo skoroj transformaciji dječjih domova zbog koje je već sada izražena potreba za većim brojem novih kvalitetnih udomitelja.

-jedan od velikih uspjeha naše udruge je početak naših projekata.

-10.12.2015. zaposlili smo našu asistenticu u učenju, profesoricu Dijanu Kos koja će svakodnevno pomagati našim osnovnoškolcima u savladavanju školskog gradiva i pisanju zadaća. Učenje i aktivnosti odvijati će se u prostorijama Stare škole u Kučama.

-isti dan održan je inicijalni sastanak u sklopu drugog projekta u kojem sudjelujemo – „Care@net - mreža podrške udomiteljskim obiteljima i udomljenoj djeci“ u partnerstvu s RCT- om iz Zagreba. Sastanak smo održali u OŠ Vukovina - PŠ Novo Čiče zahvaljujući razumijevanju i podršci ravnatelja škole „Vukovina“ gosp.Krešimiru Matašinu koji nam je omogućio održavanje sastanka u knjižnici nove škole. Sastanku su prisustvovali uz predstavnice Udruge udomitelja „Toplo srce“ i RCT-a Zagreb i predstavnici OŠ Vukovina Kristina Vujnović,psiholog i Damir Bedić,prof. i predsjednik Školskog odbora OŠ Vukovina, predstavnice CZSS Velika Gorica Marija Žirović, ravnateljica i Lidija Čivrak, psiholog, ravnateljica CZSS Vrbovec Marijana Dumančić, predstavnik općine Orle gosp.Ivan Bucina, predstavnici Grada Velike Gorice Zvonko Kunić, pročelnik odjela za društvene djelatnosti i Dragica Medo Princip.

-cilj sastanka je bio razmotriti ključne probleme s kojima se susreću udomiteljske obitelji i udomljena djeca te razmotriti koji su mehanizmi podrške dostupni u njihovim lokalnim sredinama.

-12.12.2015.godine opet smo promovirali udomiteljstvo. Ispred Tržnog centra u Velikoj Gorici održali smo promociju pod nazivom „Saznajte sve o udomiteljstvu“ gdje su uz naše klince iz udomiteljskih obitelji naše članice Helena i Nataša upoznale zainteresirane sugrađane o udomiteljstvu, kako postati udomitelj te su upoznale javnost sa povećanom potrebom za mlađim kvalitetnim udomiteljima. Djeca su sugrađanima djelila ručno izrađene božićne ukrase i aranžmane.

-17.12.2015. krenuli smo u kupovinu slatkiša za prigodne pakete koje ćemo podijeliti djeci iz udomiteljskih obitelji prilikom Božićnog druženja.

-zahvalni smo našem Gradu Velika Gorica koji nam je opet financijski pomogao da možemo napuniti prigodne pakete kao i Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece koji je nam je dao dio donacije za Božićno druženje.

-veliko hvala našim sugrađanima koji su svojim donacijama pomogli ostvarenje našeg Božićnog druženja....

-bilo nam je naporno u kupovini ali...uspjeli smo! Odmah smo se primili napornog posla i napunili vrećice sa slatkim darovima!

-20.12.2015. BOŽIĆNO DRUŽENJE uz puno plesa, pjesme i veselja...imali smo i goste! Pridružio nam se i Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Kučani“ ...djeca i roditelji su se zabavili i nasmijali, pokloni su djecu oduševili i svi nestrpljivo očekuju iduće druženje.

-posebno se zahvaljujemo Mlinu i pekarama Sisak koji su nam donirali kolače i kruh za sendviče te opet pokazali senzibilitet za osjetljive skupine našeg društva.

-HVALA našim donatorima – Grad Velika Gorica, MIP Sisak, Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece kao i mnogi naši sugrađani koji su svojim donacijama pomogli i uljepšali naše druženje!

-21.12.2015. djeca iz udomiteljskih obitelji su sa svojim udomiteljima posjetila našeg gradonačelnika I saborskog zastupnika Dražena Barišića, dogradonačelnika Ervina Kolarca i pročelnika za društvene djelatnosti Zvonka Kunića. U ugodnom razgovoru gradskih čelnika s predstavnicima udomiteljskih obitelji dogovoren je nastavak dosadašnje uspješne suradnje te poboljšanje iste u 2016. godini.

-gradonačelnik i dogradonačelnik grada Velike Gorice pokazali su zadovoljstvo predloženom organizacijom 9. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji u našem gradu te izrazili spremnost na pomoć i suradnju u organizaciji susreta.

-djeca su našim domaćinima poklonila velike čestitke i božićne aranžmane.

-posjetili smo i CZSS Velika Gorica te su djeca poklonila ravnateljici centra, gđi Mariji Žirović veliku čestitku i Božićni aranžman. Vidimo se opet iduće godine!

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ !!!-našim aktivnostima nema kraja...pozvani smo na promociju udomiteljstva u Gračac...

-28.12.2015. u ranim jutarnjim satima krenuli su Ivan, Helena, Nataša i Dubravko u Gračac...i stigli su...Dočekali su ih članovi Udruge Prospero sa zainteresiranim građanima kojima su naši članovi objasnili što je udomiteljstvo, kako postati udomitelj i na koji način mogu u svojoj lokalnoj zajednici promovirati udomiteljstvo.

-dogovorena je daljnja suradnja dviju udruga. Na putu prema Velikoj Gorici bilo je raznih dogodovština ali naši članovi su sretno stigli svojim kućama.

-29.12.2015. naši udomitelji za starije i nemoćne osobe su sudjelovali u snimanju priloga za emisiju HRT 1 „Vita jela zelen bor“. Obitelj Marine i Dražena Došen otvorila je svoj dom i svoje srce pred kamerama i približila široj javnosti pojam udomiteljstva i brige i skrbi za starije i nemoće te bolesne osobe. Bravo za obitelj Došen i hvala na trudu!

-za ovu godinu smo gotovi s aktivnostima ali već smišljamo nove i još bolje aktivnosti...

SRETNA NOVA 2016.GODINA!