Događanja 2012.godina

- članovi udruge održavali su redovite sastanke svaki mjesec u svojoj prostoriji u Staroj školi u Kučama.

- na sastancima smo raspravljali o problematici udomiteljstva kao i o zakonskim promjenama i nadopunama u udomiteljstvu. Izmjenili smo iskustva i savjetima pomogli jedni drugima.

- sudjelovali smo na mjesečnim edukacijama Centra za socijalnu skrb vezanim za temu udomiteljstva.Edukacijama smo se veselili i maksimalno sudjelovali u njima.

- ljeto smo dočekali radno...05.06.2012. smo sudjelovali u prezentiranju publikacije u organizaciji Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstva socijalne politike i mladih RH na temu „Što nam djeca govore o udomiteljstvu“.

Što nam djeca govore o udomiteljstvu.pdf

Što nam djeca govore o udomiteljstvu

- potrebe naše udruge za stalnom prostorijom je prepoznala Plemenita općina Turopoljska te nam je dala na korištenje prostoriju u Staroj školi u Kučama. Želimo se djelomično odužiti POT-u te smo ove godine kao i dosadašnjih sudjelovali u organizaciji Turopoljske Žirovine.

- uz uglednike dođe i veći broj građana te u Staroj školi u Kučama razgledaju izložbu umjetničkih slika.

Žirovinje 2012.godina

- zadovoljni smo suradnjom sa Ministarstvom socijalne politike i mladih RH. U sklopu te suradnje smo 14.09.2012. sudjelovali na sastanku udomiteljskih udruga i ministrice Milanke Opačić na temu unapređenja i promoviranja udomiteljstva. Sastanku je prisustvovalo 14 udomiteljskih udruga s područja cijele Republike Hrvatske.

- predstavnici Udruge udomitelja „Toplo srce“ iznijeli su ministrici prijedloge za unapređenje i promoviranje udomiteljstva kao i upoznavanje šire javnosti sa pojmom udomiteljstvo te su dali dogovorene prijedloge za poboljšanje Zakona o udomiteljstvu.

Sastanak u ministarstvu

- održavamo kontakte i dobru suradnju sa udomiteljskim udrugama u cijeloj Republici Hrvatskoj. Odazvali smo se pozivu Udruge udomitelja „Fenix“ iz Križevaca 22.09.2012. Na druženju su osim članova udruge „Fenix“ i udomitelja sa križevačkog područja bili prisutni i djelatnici križevačkog Centra za socijalnu skrb i predstavnici grada Križevaca.

- u listopadu smo imali prekrasno druženje udomitelja djece i starijih osoba u organizaciji grada Velika Gorica i Centra za socijalnu skrb u restoranu „Fenix“. U prisustvu predstavnika grada, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Velika Gorica gđa Marija Žirović podijelila je darove i jubilarne zahvalnice udomiteljima koji skrbe o štićenicima 5,10,15,20 pa čak i 25 godina. Djelatnici CZSS Velika Gorica osmislili su zabavan program za sve goste koji je završio zajedničkim ručkom.

- odazvali smo se pozivu Ministarstva socijalne politike i mladih na Regionalni sastanak stručnih osoba i predstavnika udruga udomitelja 07.11.2012. Dogovoreno je da će od ožujka 2013. započeti redoviti sastanci po centrima za socijalnu skrb na kojima bi sudjelovali udomitelji, socijalni radnici, psiholozi i predstavnici Ministarstva i na kojima bi se ukazalo na probleme koji prate udomiteljstvo te bi se pokušalo naći rješenje istih.